isontwerp.nlUniek proefschrift ontwerp!

isontwerp.nl verzorgt de vormgeving van het omslag en de lay-out van je proefschrift. Van de unieke handgemaakte illustratie tot aan de gedetailleerde bijpassende vormgeving.
Bij isontwerp.nl krijgt jouw thesis een ontwerp dat past bij jou en je onderzoek.
Dat jouw manuscript eindelijk kan worden ingezonden mag gevierd worden met een uniek boekwerk. Jij hebt tenslotte niet voor niets jarenlang gewerkt aan het perfectioneren van de inhoud. Ik zorg dan ook graag voor de geperfectioneerde vormgeving.

Grafische vormgeving

Mijn naam is Ilse Schrauwers en ik ben illustrator & grafisch ontwerper. Al van jongs af aan ligt mijn passie bij mooi drukwerk; ik hou van mooie boeken, fijn papier en het verzorgen van de details. Met isontwerp.nl verzorg ik de grafische vormgeving voor jouw proefschrift of boek. Mijn jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ik een specialist ben op het gebied van proefschrift ontwerp. Ik maak het verschil door mijn persoonlijke benadering en de gedetailleerde uitwerking; een goed doordacht ontwerp dat jouw boek bijzonder maakt. Bovendien worden alle illustraties door mijzelf getekend.

Jouw proefschrift maak ik tot een visueel juweeltje, met een karakteristiek ontwerp op basis van jouw persoonlijkheid en het onderwerp van je onderzoek. Voor de één is resulteert dat in een unieke omslagillustratie, die ook is verwerkt in de lay-out. Voor de ander past een typografische vormgeving van het omslag beter. Natuurlijk komen ook dan de details terug in de opmaak van het boek.

Mijn specialiteit is het ontwikkelen van een volledig proefschrift ontwerp; van omslag tot lay-out. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen het omslagontwerp voor je proefschrift. In dat geval werk ik graag samen met degene die de lay-out verzorgt, zodat het eindresultaat een mooi geheel vormt. Daarnaast kun je mij ook inschakelen om de drukwerkbegeleiding te doen.

Volledig proefschriftontwerp

Een volledig proefschrift ontwerp voer ik zelf tot in detail uit, van omslag tot lay-out. Daarnaast kiezen we papiersoorten die passen bij het concept en kijken we ook naar de opties voor de afwerking. Een afwerking kan je proefschrift namelijk nét dat beetje extra geven; denk bijvoorbeeld aan spotvernis, pregen of lasersnijden.
Ook je uitnodigingen, presentatie en een bladerbare pdf zijn te bestellen. Alles heeft één duidelijke stijl, van boek tot dia.

Proefschrift omslagontwerp

Een proefschriftomslag ontwerp wordt door mijzelf geïllustreerd. De illustratie en typografische stijl zal gebaseerd zijn op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Heb je zelf al een idee voor je cover design? Laat het me vooral weten! Ik vind het heel leuk om een creatief idee verder uit te werken, en kijk graag samen naar de opties.
Wat je ook kiest, ik zorg er altijd voor dat je proefschrift één professionele stijl heeft. Want je ontvangt bij een proefschriftomslag ontwerp naast de boekenlegger namelijk óók een lay-out voorstel voor de titelpagina’s. Daarnaast overleggen we de lettertypes die gebruikt kunnen worden in de opmaak. Op die manier vormt je thesis ontwerp uiteindelijk een mooi geheel.

Laat je de opmaak ergens anders doen? Ik werk vaak samen met anderen, dus vraag gerust naar de mogelijkheden!

Drukwerkbegeleiding

Laat je mij de drukwerkbegeleiding doen, dan neem ik je zowel het opvragen van offertes bij de drukkers, als het overleggen van planning en mogelijkheden uit handen. Bovendien controleer ik de papieren drukproef van de drukker met je mee op grafische onjuistheden.

Werkwijze

Het ontwerp proces verloopt in verschillende fases:

 • Kennismaking
  Tijdens een kennismakingsgesprek zal ik je wensen inventariseren, zowel qua inhoud (tekst), creatieve vormgeving, materiaalkeuze (papier, e.d.), beeldmateriaal, etc.
 • Schetsen
  Na het introductie gesprek volgen de schetsrondes, waarin jij jouw favoriete keuzes kenbaar maakt.
 • Uitvoering
  Zodra al jouw keuzes helder zijn, kan ik starten met het uitvoeren van jouw proefschrift ontwerp.
  De illustraties zal ik zelf tekenen; met de hand, waarna ik alles in scan en digitaal zal nabewerken. Of ik begin al digitaal, en teken alles op mijn Wacom Cintique.
 • Aanleveren bij de drukker
  Na jouw akkoord op het definitieve ontwerp, zal ik de ontwerpen aanleveren bij jouw drukker.

ISBN

Vanwege de Nederlandse regelgeving betreffende copyrights, ontwerp ik alléén boeken met een ISBN nummer. Ontvang je geen ISBN van je universiteit, dan adviseer ik je om het ISBN via mij of een drukker aan te vragen. Kijk hier voor meer informatie over het aanvragen van een ISBN nummer.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het ontwerpen van jouw dissertatie, neem dan contact met me op. Als je het formulier invult, ontvang je per direct alle informatie. Hierin leg ik meer uit over mijn werkwijze en zie je wat de prijzen en mogelijkheden zijn. Ook ontvang je een checklist voor het aanleveren van jouw documenten.
Dat bericht is geautomatiseerd; op die manier kan ik al mijn aandacht richten op het illustreren en ontwerpen van mooie proefschriften!

isontwerp.nl – PhD proefschrift vormgeving