Privacybeleid

Je leest hier het privacy beleid van www.isontwerp.nl.

Ik doe mijn uiterste best om jouw privacy te waarborgen. En om je op de hoogte te stellen van wat ik allemaal doe met jouw informatie. Hieronder staat alles wat ik kon bedenken waar je vragen over zou kunnen hebben, en mijn antwoord daarop.

Wat zijn persoonsgegevens?
Een persoonsgegeven is informatie die herleidbaar is tot een persoon. Voorbeeld van een persoonsgegeven is een naam of een huisadres, maar ook e-mailadressen kunnen persoonsgegevens zijn. Voor klachten, opmerkingen of bij signalering van content die inbreuk maakt op wettelijke bepalingen of inbreuk maakt op rechten van derden, kun je contact met ons opnemen. Stuur een mail naar info@isontwerp.nl.
Door gebruik te maken van onze website verklaar je je akkoord met het bovenstaande.

Je toestemming
Wanneer je isontwerp.nl mailt of het contactformulier invult, geef je isontwerp.nl uitdrukkelijke toestemming om jouw gegevens te gebruiken om je te voorzien van de door jou opgevraagde informatie, en contact met je op te nemen met betrekking op het ontwerpen van je proefschrift, of je aan te melden bij Plant het Voort.

Contactinformatie

Ilse Schrauwers
isontwerp.nl
Torenallee 32
5617 BD Eindhoven
info@isontwerp.nl

Welke persoonlijke gegevens en waarom worden ze verzameld

Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt dat alleen die gegevens worden gebruikt die je zelf hebt achtergelaten. De gegevens worden niet verspreid onder derden, en gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt achtergelaten.

Daarmee voldoen wij aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt (linkt naar Overheid.nl.).
Klik hier voor het Publicatieblad van de Europese Unie : Verordening betreffende de bescherming van natuurlijke personen

Registratie

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. Hierbij worden onder andere het IP-adres van de computer, de informatie die je aanklikt en het moment van inloggen geregistreerd. isontwerp.nl gebruikt deze gegevens alleen om de statistieken op de website te bekijken en de website te blijven aanpassen op de wensen van de websitebezoeker. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en op welke manier onze website wordt gevonden (welke zoekwoorden er bijvoorbeeld in verschillende zoekmachines worden gebruikt). Ook gebruiken we Google Analytics om de site aan te passen aan de behoefte van de sitebezoeker. De verkregen informatie wordt, met inbegrip van het IP-adres, overgebracht naar en door Google. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie en het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt en om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Facebook, LinkedIn en Twitter

Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken Facebook, LinkedIn en Twitter. Deze knoppen worden gerealiseerd door een code die wordt aangeleverd door Facebook, LinkedIn en Twitter zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Lees hiervoor de privacyverklaring van Facebook, LinkedIn en van Twitter om te zien wat zij met de persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

Overige gegevens:

  • je naam
  • je emailadres
  • je (gewenste) promotiedatum
  • je universiteit (indien ingevuld in het formulier, of verstrek bij opdracht)
  • je adres (indien verstrekt bij opdracht)
  • je gegevens zoals vermeld op de pagina van de universiteit in je proefschrift (indien verstrekt bij opdracht)
  • de gegevens van je paranimfen (indien verstrekt bij opdracht)
  • overige informatie die je met mij deelt ter uitvoering van de opdracht.

Contactformulieren

Via internet worden nooit persoonlijke gegevens van jou opgenomen zonder dat je daar expliciet opdracht toe geeft, zoals bij het aanvragen van informatie of het indienen van een verzoek tot vermelding op planthetvoort.nl.

Het contactformulier van Plant het Voort slaat de door jou verstrekte gegevens op in een database. Deze gegevens worden voor altijd bewaard, en zullen nooit worden verstrekt/doorverkocht aan derden.

Wanneer je een formulier instuurt voor een informatie aanvraag voor een proefschrift, maar je gaat uiteindelijk niet met isontwerp.nl samenwerken, wordt na een jaar je email verwijderd. Ik gebruik jouw email en andere gegevens niet voor andere doeleinden, en verkoop geen gegevens door.

Wanneer je wel je met isontwerp.nl gaat samenwerken, worden al je gegevens, inclusief emails, voor altijd bewaard als onderdeel van mijn werk.

Jotform

Indien je je gegevens verstuurt met het contactformulier, maak je gebruik van ‘Jotform’, een service waar isontwerp.nl een abonnement heeft waar het formulier is onder gebracht.
Je kunt hier hun privacy policy lezen.

Het aller belangrijkste daaruit is

“We respecteren de privacy van onze gebruikers en de privacy van hun klantgegevens. Alle gebruikersinformatie in de formulieren die u mogelijk gebruikt of bouwt op de JotForm-site, wordt beheerd volgens onze Servicevoorwaarden. U behoudt alle rechten op uw gegevens. We zullen niet verkopen, gegevens delen. We zullen geen toegang tot uw gegevens krijgen anders dan puur administratieve redenen.

JotForm maakt gebruik van cookies. U kunt bepalen hoe websites cookies gebruiken door de privacy-instellingen in uw browser te configureren. Als u cookies uitschakelt, werkt JotForm mogelijk niet correct. Jotform gebruikt de cookies om deze redenen:

(1) Authenticatie. U authenticeren en identificeren op onze site, zodat we u de gevraagde services kunnen bieden.
(2) Bijhouden van informatie die u ons hebt verstrekt. We zullen bijvoorbeeld het laatste formulier dat u hebt gewijzigd volgen. (voor de maker van het formulier)
(3) Personalisatie. We slaan gebruikersvoorkeuren op in cookies om uw gebruikerservaring te personaliseren. (voor de maker van het formulier)
(4) Verbeteringen van de site. We gebruiken cookies om uw sitegebruik te meten om ons te helpen uw behoeften als gebruiker te begrijpen en verbeteringen aan te brengen in JotForm. (voor de maker van het formulier)
(5) Analytics. We hebben trackingtools van derden, zoals Google Analytics, geïmplementeerd die cookies gebruiken om het gebruik bij te houden.
(6) Reclame. We werken met verschillende externe providers (zoals Facebook, Google, Bing, etc.) om banneradvertenties weer te geven op andere geselecteerde websites. Deze cookies helpen ons om de effectiviteit van onze advertenties te controleren en verbeteren en om de targeting van deze campagnes te verfijnen, zodat we de meest relevante inhoud voor elk individu weergeven.

Verder heeft Jotform de internationale regels aangepast. Dit zorgt ervoor dat EU-gebruikers (makers van formulieren) hun gegevens kunnen bewaren in hun eigen rechtsgebied, dat voldoet aan hun specifieke gegevensprivacyvereisten. Meer informatie is hier te vinden.

Cookies

Cookies accepteren
Onze website functioneert het beste als je de cookies accepteert. Je kunt onze cookies eenvoudig accepteren in de cookiemelding die tijdens je eerste bezoek aan de website verschijnt.

Cookies verwijderen of uitschakelen
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee

Noodzakelijk/functionele cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk voor een goede werking van de website.

Analytische cookies
De analytische cookies verzamelen informatie over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze informatie helpt ons om de website te verbeteren, waardoor deze beter aansluit op jouw wensen. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics om geanonimiseerde overzichten te maken van het bezoekersverkeer op onze website.

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Met wie we jouw data delen

We verkopen jouw gegevens aan niemand door. Hierboven heb je kunnen lezen dat jouw gegevens worden gedeeld met de provider van de online formulieren.
Als je met isontwerp.nl samenwerkt, betekent dit dat ik jouw gegevens soms deel met een drukkerij. Het delen van jouw gegevens is altijd en alleen met de intentie de opdracht en afwerking te bespoedigen en versoepelen.

Hoe lang we jouw data bewaren

Minimaal een jaar, maximaal voor altijd, afhankelijk van welke gegevens het zijn, en of je wel of niet met isontwerp.nl samenwerkt.

Wanneer je ergens een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Welke rechten je hebt over je data

Jouw rechten zijn:

  • recht van informatie;
  • recht op inzage;
  • recht op verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming;
  • recht op dataportabiliteit;
  • recht op vergetelheid;
  • recht op beperking van de verwerking.

Wijzigen of verwijderen van jouw data

Je kunt te alle tijde de door jou of aan jou verstrekte persoonlijke gegevens laten wijzigen. Het verwijderen van alle gegevens nadat je een samenwerking bent aangegaan is helaas niet volledig mogelijk, daar je gegevens zullen zijn verwerkt in mijn ontwerpen (denk aan uitnodigingen, boekenleggers, etc), en dat is onderdeel van mijn portfolio. Ik zal indien dit nadrukkelijk wordt verzocht natuurlijk wel mijn uiterste best doen om je gegevens zo veel mogelijk te verwijderen dan wel te ‘blurren’ in de uitvoering.

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Voor het uitoefenen van (een van) deze rechten, kun je een verzoek bij mij indienen. Houd er rekening mee dat het verstrekken van een kopie van een legitimatiebewijs nodig kan zijn om je identiteit te controleren. Het is van belang dat je, indien je een kopie van je legitimatiebewijs verstrekt, het BSN, document identificatienummer en de Machine-Readable Zone (MRZ) zwart (of anderszins onleesbaar maakt voor isontwerp.nl.

Stuur je verzoek naar:
Ilse Schrauwers
isontwerp.nl
Torenallee 32
5617 BD Eindhoven
info@isontwerp.nl

Je kunt ook, als je het niet eens bent met een bepaalde verwerking van je persoonsgegeven, een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zie hiervoor www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Op deze website gebruiken we ook de functie reCAPTCHA van Google. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt om te onderscheiden of een invoer door een natuurlijke persoon wordt verricht of door machinale en geautomatiseerde verwerking. De service omvat het verzenden van het IP-adres en alle andere gegevens die Google nodig heeft voor de reCAPTCHA-service naar Google. Aanvullende informatie over Google reCAPTCHA en de privacyverklaring van Google zijn te vinden op: https://policies.google.com/privacy

Dat gebruik wordt gemaakt van deze functie, betekent dat jouw gegevens via ReCaptcha worden verstuurd.

Hoe “reCaptcha” werkt
Onzichtbare Captcha, of reCAPTCHA, vereist dat eindgebruikers op een knop klikken die zegt “Ik ben geen robot” en Google kan bepalen of de gebruiker met extra vragen moet worden gesteld (dwz selecteer foto’s die X het best beschrijven) om te verifiëren of die persoon is in feite geen robot.

ReCAPTCHA verzamelt persoonlijke informatie van gebruikers om te bepalen of ze menselijk zijn en geen bot.

Welke persoonlijke informatie verzamelt de reCAPTCHA?

  • Eerst controleert het reCAPTCHA-algoritme of er een Google-cookie op de gebruikte computer is geplaatst.
  • Vervolgens wordt een extra reCAPTCHA-specifieke cookie toegevoegd aan de browser van de gebruiker en wordt een volledige momentopname van het browservenster van de gebruiker op dat moment vastgelegd, pixel voor pixel.

Een deel van de browser- en gebruikersinformatie die op dit moment wordt verzameld, omvat:

  • Alle cookies geplaatst door Google in de afgelopen 6 maanden
  • Hoeveel muisklikken je op dat scherm hebt gemaakt (of raakt aan op een aanraakapparaat),
  • De CSS-informatie voor die pagina,
  • De datum,
  • De taal waarin je browser is ingesteld,
  • Alle invoegtoepassingen die je in de browser hebt geïnstalleerd, en
  • Alle Javascript-objecten

Hoe we jouw data beveiligen

Om jouw persoonlijke gegevens zo optimaal mogelijk te beschermen tegen onbevoegde toegang of onbevoegd gebruik, past isontwerp.nl passende beveiligingstechnologie toe. Als je gegevens aan ons doorgeeft gebeurt dit altijd via een beveiligde verbinding. Van (poging tot) misbruik zal uiteraard aangifte worden gedaan en isontwerp.nl neemt daarnaast organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen tegen toegang door onbevoegden. Zo is zijn de computers, laptop en telefoon beveiligd met wachtwoorden, en dus nooit zonder versleuteling bereikbaar voor derden.

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

De computers en het netwerksysteem zijn beveiligd. Indien een datalek zich voordoet en gevolgen heeft voor betrokkenen wordt de Autoriteit Persoonsgegevens geïnformeerd en informeren wij jou als betrokkene.

Van welke derde partijen we data ontvangen

Soms ontvang ik ter uitvoering van de opdracht, gegevens via de gekozen drukkerij.

Analytics

Meer over Google Analytics, een webanalysedienst van Google Ireland Limited.

Als de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking op deze website zich buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland gevestigd is, dan wordt de Google Analytics-gegevensverwerking uitgevoerd door Google LLC. In het volgende worden Google LLC en Google Ireland Limited “Google” genoemd.

Google Analytics maakt gebruik van zogenoemde “Cookies”. Dit zijn tekstbestandjes die op de computer van de bezoeker van de site worden opgeslagen en die analyse van het gebruik van de website door de bezoeker mogelijk maken. De door deze cookies gegenereerde informatie over het gebruik van deze website door de bezoeker van de website (met inbegrip van het verkorte IP-adres) wordt over het algemeen naar een server van Google gestuurd en daar opgeslagen.

Google Analytics wordt op deze website uitsluitend gebruikt met de extensie “_anonymizeIp()”. Deze extensie zorgt voor anonimisering van het IP-adres door het in te korten en sluit directe persoonlijke verwijzingen uit. Met deze extensie verkort Google het IP-adres binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere landen die de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte hebben ondertekend. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een Google-server in de VS verzonden en daar verkort. Het IP-adres dat in het kader van Google Analytics door de betreffende browser wordt verzonden, wordt niet samengevoegd met andere gegevens van Google.

In opdracht van de exploitant van de website zal Google de verzamelde informatie gebruiken om het gebruik van de website te evalueren, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en om de site-exploitant andere diensten met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik te bieden (art. 6 lid 1f AVG). De gerechtvaardigde interesse in de gegevensverwerking ligt in de optimalisatie van deze website, de analyse van het gebruik van de website en de aanpassing van de inhoud. De belangen van de gebruikers worden door pseudonimisering voldoende beschermd.

Google LLC. is gecertificeerd volgens het zogenaamde Privacy Shield (zie hier voor lijstvermelding) en garandeert op basis hiervan een passend niveau van gegevensbescherming. De verzonden en aan cookies, gebruikers-ID’s (bijv. gebruikers-ID’s) of reclame-ID’s gekoppelde gegevens worden na 50 maanden automatisch verwijderd. Gegevens waarvan de bewaartermijn is bereikt, worden één keer per maand automatisch verwijderd.

De bezoeker van de website kan verzameling van gegevens door Google Analytics door de cookie-instellingen voor deze website aan te passen. Het verzamelen en opslaan van het IP-adres en de door cookies gegenereerde gegevens kan op elk gewenst moment worden geweigerd. De browser plugin daarvoor kan via de volgende link worden gedownload en geïnstalleerd: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

De bezoeker van de site kan voorkomen dat Google Analytics gegevens verzamelt door hier te klikken. Er wordt dan een “opt-out cookie” op de website geplaatst, dat zorgt dat de gegevens van de websitebezoeker niet meer worden verzameld als de bezoeker de website bezoekt.

Meer informatie over het gebruik van de gegevens door Google, de mogelijkheden voor instellingen en bezwaar vindt je in de privacyverklaring van Google (https://policies.google.com/privacy?hl=nl) en in de instellingen voor de weergave van reclame door Google (https://adssettings.google.com/authenticated).

Waarschuwing over uploaden van media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) wordt een een geanonimiseerde string gemaakt. Deze kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.