Proefschrift ontwerp voor Sandra van Brunschot - isontwerp.nl
front voor & achterzijde detail Op elkaar 01 op elkaar 02 op elkaar 03 detail 02 part 01 pagina 02 pagina 03 detail ch04 pagina 06 pagina 07 pagina 08 p9 invite dia

Severe Acute Pancreatitis

Improving Outcome

Door Sandra van Brunschot

Omslag, binnenwerk, uitnodigingen en stellingen
concept, illustratie, boek ontwerp en lay-out

Over het proefschrift:

Van patiënten die lijden aan acute pancreatitis (alvleesklierontsteking), ontwikkelt 20% een ernstige pancreatitis. Dit kan mogelijk orgaanfalen of necrose (celdood) van het pancreas tot gevolg hebben. In de Pancreatitis Werkgroep Nederland (PWN) brengen specialisten en centra hun kennis en ervaringen samen. Het streven is op die manier meer inzicht te krijgen in het ziektebeeld acute pancreatitis en zo diagnostiek en behandeling te kunnen verbeteren en complicaties te voorkomen. Sandra van Brunschot brengt in haar onderzoek acht jaar intensief klinisch wetenschappelijk onderzoek binnen de PWN in kaart.

Over het ontwerp en de uitwerking:

Tijdens ons gesprek gaf Sandra aan dat ze graag iets bijzonders met haar dikke proefschrift wilde doen. Acht jaar onderzoek verdiende een prachtig ontwerp. We zijn dan ook op een subtiele manier all-out gegaan in het design. Sandra is chirurg, vandaar dat we hebben kozen om te werken met lasersnijden. De titel is d.m.v. handlettering gevormd naar de vorm van de pancreas met een abces en gedrukt in zwart en witte inkt op ‘kraftpapier’ (mede gekozen vanwege de passende kleur). Het patroon dat over het gehele omslag loopt in ‘glibberig’ verdikt UV-spotvernis, is gebaseerd op de buitenkant van een alvleesklier.
Het gaatje in het ‘puntje van het abces’ loopt door het hele boekwerk – en precíes door een stip (technisch vakmanschap van Wihabo) op de pagina’s. Per onderdeel van het proefschrift wordt die stip donkerder. Dat gat refereert naar het onderzoek – een manier om eenvoudig en minder invasief te opereren, waarbij de patiënt geholpen is en veel minder pijn/last ervaart.
Het omslag bestaat uit 2 onderdelen; het 1e ‘uitgesneden’ deel van dikker papier, en het tweede deel van minder zwaar papier, waarop de titel is bedrukt. Dat papier komt ook terug als hoofdstuk pagina’s (inlegvellen) in het boek – daar is de tekst in wit gedrukt.

Drukwerk: Wihabo
Papier soorten: omslag – Muscat 290 / Hoofdstukpagina – Muscat 140 / binnenwerk – Biotop 90 grams
Inkt: Black + White (digitaal drukwerk)

PhD promotiedag: Vrijdag 16-03-2018
@ UvA (Universiteit van Amsterdam)

Promotores:
Prof. dr. P. Fockens
Prof. dr. H.G. Gooszen
Copromotor: Dr. H.C. van Santvoort

“Prachtig creatief ontwerp door isontwerp van mijn proefschrift! Het resultaat is uniek, met oog voor detail en vooral passend bij mij en mijn onderzoek. Zeer enthousiast!”

Met het onderzoek in dit proefschrift won Sandra van Brunschot de prestigieuze Kenneth Warren Annual Research Award.

Fotografie boek & details: © Fotografie Dani, i.o.v. Wihabo

Proefschrift Ontwerp Pakket