Proefschrift omslag ontwerp voor Airin Simon - isontwerp.nl

Fighting the Hydra

Optimizing treatment for type 2 diabetes

Door Airin Simon

Proefschrift Omslag Ontwerp
Omslag, boekenlegger, omslag typografie, illustratie & lay-out voorstel voor de titelpaginas
Achtergrond informatie:
“Het bevechten van een monster… Zo kan het voelen – vandaar dat deze titel is gekozen” vertelde Airin Simon mij in het eerste gesprek. Daarom wilde ze graag dat zevenkoppige gedrocht als een toffe illustratie op de voorkant. Het Kleurenpalet en de illustratiestijl zijn natuurlijk ook weer gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van Airin. Het zevenkoppige monster loopt over de volledige cover- voor en achterzijde. Het gebeurt niet vaak dat ik een draak mag tekenen voor een proefschrift omslag, dus dit was heel leuk om te doen.

Promotiedag: 25 – 09 – 2014
Universiteit van Amsterdam (UVA)

Drukwerk: Gildeprint

”Tijdens de drukke periode van het afronden van een promotie ben ik heel blij dat ik Ilse heb benaderd om de cover voor mij te ontwerpen en te finaliseren. Niet alleen was de samenwerking heel prettig en heeft ze me veel werk uit handen genomen: ze heeft ook een supergave cover ontworpen wat precies bij mij past. Ik heb regelmatig gehoord: “…één van de mooiste covers” en dat maakte mij extra trots op mijn proefschrift/promotie”
Proefschrift Omslag Ontwerp