Proefschrift ontwerp voor Roderik Viergever - isontwerp.nl

Evidence-Based Priority Setting for health research

Door Roderik Viergever

Omslag, binnenwerk, uitnodigingen en stellingen
concept, illustratie, boek ontwerp en lay-out

Achtergrond informatie:
In deze fase had ik nog steeds de tijd om mijn klanten thuis of op het werk te bezoeken :). Toen ik Rik bezocht, zag ik zijn interesse in atlassen en kaarten; ze waren overal. Dit was een grote inspiratie voor dit boekontwerp: de inhoud en navigatie is gebaseerd op navigatie in de wereldatlas; met verschillende kleuren voor verschillende delen van het boek, en de markeringen en informatie in een gekleurde balk bovenaan de pagina’s. Het coverontwerp symboliseert het werk dat gedaan is, door ‘de stippen aan elkaar te verbinden’ over de hele wereld.

PhD promotiedag; 10 – 02 – 2014
@ Radboud umc Nijmegen

Drukwerk: Ipskamp Printing

“Ik ben bijzonder blij dat ik jou heb gevraagd om mijn proefschrift te ontwerpen. Het ontwerp van de cover is een mooie metafoor geworden van mijn promotie-onderwerp, en het past ook goed bij mij persoonlijk. De samenhang van het geheel is nu een van de mooiste dingen in het proefschrift – de cover die terug komt op verschillende plekken, de tabellen en grafieken die in een mooie stijl zijn opgemaakt, en vele andere kleine details die het geheel ‘kloppend’ maken. Tot slot, ik heb onze samenwerking als bijzonder prettig ervaren. Ik zou jou warm aanbevelen aan iedereen die wil dat zijn proefschrift er mooi uit ziet!

CaRe Dissertation Award voor Beste Proefschrift van het jaar 2015
Proefschrift Ontwerp Pakket