Proefschrift ontwerp voor Patrick Alan Forbes - isontwerp.nl

Heads Up

Sensorimotor control of the head-neck system

Door Patrick Alan Forbes

Omslag, binnenwerk, uitnodigingen en stellingen
concept, illustratie, boek ontwerp en lay-out

Achtergrond informatie:
Patrick vroeg me om te werken met de zwarte / witte potloodtekeningen die zijn zus maakte – zou ik die misschien in het omslagontwerp kunnen gebruiken? Om het ‘probleem’ op te lossen van de missende boven- en onderkant van de ‘hoofd-illustratie’, heb ik de ‘vlag’ eromheen gewikkeld. Deze vlag komt terug op de deelpagina’s van het binnenwerk van het boek. De stoere titel ‘heads-up’ verdiende een cover met een stellingname – daarom kozen we voor de achtergrond zoals die is.

Nek spieren & vestibulair-orgaan illustraties op omslag: Kathryn A. Forbes (gebaseerd op illustraties uit “Gray’s Anatomy of the Human Body”)

PhD promotiedag: 07 – 03 – 2014
@ Technische Universiteit Delft

Drukwerk: Ridderprint

 

Je leverde een eindproduct dat ik nooit had kunnen verwachten, maar dat precies was wat ik wilde. Een boekontwerp dat zowel mijn persoonlijkheid als mijn onderzoek vertegenwoordigt.”
Proefschrift Ontwerp Pakket