Proefschrift ontwerp voor Neeltje Blankenstein - isontwerp.nl
front open plat detail open 1 pagina 01 pagina 02 pagina 03 pagina 05 pagina 06 pagina 07 pagina 08 pagina 09 last page liggend propositions poster

Risky Business?

Behavioral and neural mechanisms underlying risky decision-making in adolescents

Door Neeltje Blankenstein

Omslag, binnenwerk, uitnodigingen en stellingen
concept, illustratie, boek ontwerp en lay-out

 

Achtergrond informatie:
De illustratie gaat om een keuze; het ravijn overspringen, bijvoorbeeld? Of misschien toch de ‘veiligere’ opties aan de horizon? Neeltje Blankenstein vroeg me om het thema van haar onderzoek te illustreren voor haar proefschriftomslag. Ze gaf me ook een aantal mooie inspirerende afbeeldingen. Dit resulteerde in de keuze voor het kleuren thema en illustratiestijl. De binnenpagina’s van het boek zijn gedrukt op Biotop-papier, 90 gram. Dit papier heeft een mooie natuurlijke uitstraling en geeft een beetje extra opdikking. Natuurlijk wilden we die natuurlijke uitstraling ook zien in de omslagillustratie. Maar Biotop-papier had te veel invloed op de kleuren van de illustratie, het was een beetje te geel. Daarom hebben we gekozen voor het standaard gecoate karton, maar zonder laminaatafwerking. Gecoat papier biedt een mooie kleurintensiteit en door niet te lamineren hebben we het ‘natuurlijke papiergevoel’ behouden.

PhD promotiedag: Donderdag, 14-02-2019
@ Universiteit Leiden

Promotor: Prof. dr. Evelien. A. Crone
Co-promotor: A.C.K. van Duijvenvoorde

Ipskamp Printing Enschede

Poster: 50×70 cm
Drukwerk: Wihabo, Geffen
Papier: 250 grams Tinteretto Gesso

“Ik ben ontzettend blij het met resultaat en krijg alleen maar positieve reacties! Het boekje is echt één geheel geworden en helemaal naar mijn smaak. Ook heel erg leuk: Ilse heeft mijn cover omgezet naar een poster. Nu kan ik deze prachtige illustratie in mijn kantoor hangen. Daarom beveel ik isontwerp van harte aan!”

Enkele van de ontvangen reacties:
– “Het is zonder twijfel het mooiste proefschrift wat ik tot nu toe heb gezien. Echt prachtig!” – E.C.
– “Wat een FAN-TAS-TISCH boekje!!!! De plaatjes, de kaft, en zooooo dik!!!”
Proefschrift Ontwerp Pakket